Bliv Danmarks mest IT-modne håndværksvirksomhed 2019

Mange håndværksmestre drager allerede fordele af at have nogle effektive IT-værktøjer.

Mester Tidende er klar til at hædre de digitale frontløbere i bygge-og anlægsbranchen. Er din virksomheden IT-moden kan du tilmelde dig en af de 5 kategorier nedenunder.

Tilbudsgivning

Virksomhedens brug af IT-værktøjer til kalkulation, håndtering af afgivne tilbud, styring af pipeline, ordrebog

Vinder 2018

Dommerkomiteen begrunder valget af Vesti Olsen & Hansena/s således:”Vesti Olsen & Hansen a/s, som har vundet kategorien Tilbudsgivning, har gennem de seneste år været gennem en stor it-rejse. For at styre tilbudsgivningen har virksomheden implementeret en standard-løsning med fokus på byggebranchen. Den løsning har sikret virksomheden mulighed for at eventuelle fejl rettes hurtigere og nemmere især i forhold til tilbudsgivningen”.

Tidligere vindere:
Finn A Christensen (2017), VAM (2016), Jan Drøhse (2015), Christoffersen & Knudsen (2014)

Planlægning

Virksomhedens brug af IT-værktøjer til planlægning på dag til dag niveau på ressourcer, planlægning på tværs af projekter, styring af kapacitet på længere sigt, hvornår har vi huller i kalenderen der skal fyldes og hvornår har vi for travlt og skal hente ekstra arbejdskraft eller gøre brug af overarbejde

Vinder 2018

”Adserballe & Knudsen A/S, som har vundet kategorien Planlægning, har hele to projektstyringsværktøjer som tilsammen sikrer, at virksomheden kan integrere 2-D og 3-D tegninger til at koordinere, mængdeberegne og kalkulere. Det vægtes højt i virksomheden, at implementeringen af it-værktøjer sker i et tempo, så alle medarbejdere kan følge med”.

Tidligere vindere:
El-service (2017), Jacob Ebbesen (2016), Knudsker El (2015), TS Stilladsmontage (2014))

Udførelse

Brug af arbejdsseddel til instruktion så man spare køreturen forbi kontoret, styring af materialer og materiel til byggepladserne, registrering af forbrug (tid, materialer) til hurtig fakturering, styring af ekstraarbejde, så der bliver oprettet en ny sag til registrering, styring af underentreprenører (hvis man er hovedentreprenør)

Vinder 2018

”Nykøbing El-Service ApS, som har vunder kategorien Udførelse, har stor gavn af et standard it-værktøj som sikrer medarbejderne adgang til alle informationer på sagerne. Det betyder, at medarbejderne nemmere kan løse alle slags opgaver”

Tidligere vindere:
JN Entreprise (2017), Malmos (2016), Multimontage (2015), Højbjerg VVS (2014)

Aflevering

Styring af kvalitetssikring, og egenkontrol, effektiv udbedring af mangler mens man er i gang med produktionen og ikke efterfølgende så man skal have ekstra køretid osv. for at komme tilbage til en gammel sag. Desuden fokus på kundetilfredshed med udført arbejde

Vinder 2018

”Malerfirmaet Carsten Sørensen A/S, som har vundet kategorien Aflevering, har opdaget, at jo flere it-værktøjer de har, jo nemmere er arbejdsprocesserne. Medarbejderne er stolteaf, at virksomheden ligger forrest med de nyeste apps og it-løsninger. Den holdning har gjort it-værktøjer til en succes hos virksomheden”

Tidligere vindere:
Sejer Pedersen (2017), Wils (2016), Juul & Nielsen (2015), JFP (2014)

Administration

Effektiv styring af sagerne når de er vundet i forhold til at få styr på betalingsplaner, aconto-fakturering, opfølgning på sagerne, fremsendelse af faktura så snart arbejdet er udført og stram fokus på likviditet

Vinder 2018

”Holm & Eistrup Entreprise ApS, som har vundet kategorien Administration, har implementeret et system udviklet specifikt til håndværkere og entreprenører. Det valg har sikret, at virksomheden er med i top både når det kommer til økonomistyring, fakturabehandling og løn”

Tidligere vindere:
TL Byg (2017), Cawo (2016), Koed Tømrer og byggeforretning (2015), Tømrermester Mads Stadsgaard (2014)


Hvordan bliver vinderne udvalgt?

BASIT sikrer, med udgangspunkt i sin brede viden om målrettede og effektive IT-værktøjer og kontakt til byggebranchen, at de mest IT-modne håndværksvirksomheder bliver fundet.

Hvem kan deltage i IT-modenhedskonkurrencen?

Som de forrige vinderne viser er det ikke alene et mål i konkurrencen at have en masse IT-programmer, computere, tablets og mobiltelefoner. Det handler om, at det IT virksomheden har implementeret passer til medarbejderne og de arbejdsprocesser de møder i hverdagen.

Håndværks- og entreprenørvirksomheder i alle størrelser og indenfor alle fag.

Hvem kan nominere

Alle kan nominere virksomhederne, og man kan nominere sig selv

Hvad vinder man?

Der er fine præmier – typisk håndværktøj til en værdi af ca. 5.000 kr. Omtale i Mester Tidende med fokus på virksomhedens brug af IT. Der har været omtale i lokale medier de andre år, hvor vinderne er blevet fremhævet for deres professionelle brug af IT-værktøjer. Vinderne bliver hvert år kåret til Dansk Byggeri IT-messe i uge 6.